Skip to main content

Diensten – Opschonen

Kosten Basis: € 30,-
Kosten Premium: €50.- (Incl. Windows update, updaten drivers en nakijken opstartprogramma’s)
Wachttijd: 3-5 uur

Heeft u last van reclame vensters of allerlei programma’s die u niet herkend? Dan is een opschoonbeurt de oplossing. Tijdens een opschoonbeurt verwijderen we alles op uw computer wat er niet op thuis hoort, uw persoonlijke bestanden blijven wel gewoon bewaard. U hoeft dus geen backup te maken voordat u een opschoonbeurt laat uitvoeren.

Een korte samenvatting van het opschoonproces:
– Virus / malware / advertenties verwijderen
– Tijdelijke bestanden en cookies verwijderen
– Opstartprocessen controleren en eventueel uitschakelen
– Windows up-to-date brengen
– Stofvrij maken van uw laptop / PC

Door een opschoonbeurt zal de snelheid van uw laptop toenemen afhankelijk van de hoeveelheid infecties. Gaat het met name om het versnellen van uw computer of laptop, dan kunt u de aanschaf van een Solid Sate Drive (SSD) overwegen.

Computer of laptop opschonen

Computer of laptop opschonen

Uitgebreide informatie

Het opschonen van uw computer of laptop bestaat uit:

  • Virussen verwijderen: Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd omdat ze schijfruimte en computertijd in beslag nemen van de besmette computers. In ernstige gevallen kunnen virussen binnenin de computer schade aanrichten, bijvoorbeeld het wissen en verspreiden van gevoelige gegevens. In zeer ernstige gevallen kan de gebruiker zelfs de totale controle over de computer verliezen.
  • Adware verwijderen:
   Voorbeeld van adware

   Voorbeeld van adware

   Adware of advertentieondersteunde software is een softwareapplicatie die advertenties weergeeft terwijl het draait. Deze applicaties bevatten ook codes die deze advertenties weergeven in een pop-up- of pop-undervenster of in een ander venster dat verschijnt op het computerscherm. Adware helpt ontwikkelkosten terugwinnen en de prijzen van de applicatie voor de gebruiker laag of zelfs gratis te houden. De inkomsten kan softwareontwikkelaars winst opleveren en motiveren om deze applicaties te blijven ontwikkelen en onderhouden.

  • Spyware verwijderen: Spyware is de naam voor computerprogramma’s (of delen daarvan) die informatie vergaren over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij. Het doel van spyware is meestal om geld te verdienen. De term komt van het Engelse woord spy, dat spion betekent, en het achtervoegsel ware, dat aangeeft dat het om software gaat.
  • Randsomware verwijderen: Ransomware is een chantagemethode op internet door middel van malware. Letterlijk vertaald betekent ransom: losgeld. Ransomware is een programma dat een computer (of gegevens die erop staan) blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te ‘bevrijden’. Betalen blijkt echter niet tot ontsluiting van de computer te leiden, zo waarschuwt de Nederlandse overheid.
  • Trojaanse paarden verwijderen: Een Trojaans paard is in de computerwereld een functie die verborgen zit in een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen aan kwaadwillenden en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker. In het jargon gebruikt men ook wel het Engelse Trojan horse of kortweg trojan. Het is genoemd naar het Paard van Troje waarin Griekse soldaten de stad Troje binnenkwamen om de poorten van de stad van binnenuit te openen.Een Trojaans paard is dus niet een programma dat zelfstandig beschadigingen aan de geïnfecteerde computer veroorzaakt, zoals een computervirus. Een Trojaans paard moet bovendien door de gebruiker worden gekopieerd en kopieert niet zichzelf naar andere computers, zoals een worm dat wel doet.Trojaanse paarden worden vaak verstuurd als bijlage bij e-mail, vermomd als liefdesbrief of pornografisch materiaal, maar kunnen ook via chatprogramma’s worden verspreid of verstopt zitten in programma’s die gedownload worden van een website of een p2p-programma.
  • Stofvrij maken: Bij het stofvrij maken van uw laptop of computer blazen we het systeem door zodat de ventilatoren niet meer beperkt worden in snelheid en de temperaturen van uw systeem laag blijven.

Garantie

Op onze opschoonbeurten geven we t/m 3 weken na het ophalen garantie. Mocht u binnen deze periode weer last krijgen van virussen, reclame of andere hinderende programma’s dan geven wij uw laptop of computer kosteloos een nieuwe opschoonbeurt.

Bent u niet in staat binnen deze 3 weken onze winkel te bezoeken, stuur ons dan even een mailtje via het contactformulier of naar info@twentepc.nl.

Heeft u na deze 3 weken opnieuw last van virussen, reclame of andere hinderende programma’s dan kunnen wij helaas dit probleem niet kosteloos verhelpen gezien we dan aannemen dat het gaat om nieuwe virussen etc. De problemen worden meestal veroorzaakt door het downloaden en installeren van gratis software, denk hierbij bijvoorbeeld aan Popcorn time of illegale games, films en muziek.